MİRA KUMAŞ

MİRA KUMAŞ

  Kumaş çeşitleri ikiye ayrılır dokuma kumaş ve örme kumaş. Dokuma kumaş gömlek ve pantolonlarımızda kullanılan esnekliği bulunmayan kumaşlardır. Örme kumaş ise tesettür elbise, tunik vb ürün guruplarında kullanılan esnek yapıya sahip kumaşlardır.

  Mira kumaş örme kumaş gurubunda bulunmaktadır. Hem kış hem yaz 4 mevsim giyebilen esnek bir yapıya sahip olan kumaş son günlerde tesettür giyim ürünlerinde çokça tercih edilmektedir. Mira kumaştan yapılan tesettür modellerine; Tesettür elbise, tunik, takım, kombin vs. gibi ürünler örnek gösterilebilir.

  Mira kumaş örme gurubunda olmasına rağmen kumaşın ters taraftan kullanıldığında dokuma kumaş olan atlas (duble) kumaşa benzemektedir. Atlas (duble) isimli kumşa dokuma gurubundadır ve duruşu örme kumaş türlerine göre daha tok durur. Piyasada duble mira, mira krep vs. gibi çeşitli isimlerle satılan ürünlerin hepsi aslında Mira kumaştır. Fakat kimi firmalar müşterileri kandırmak amaçlı bu isimleri kullanabilmektedirler. Bu gibi firmalara itibar edilmemesi tavsiye edilir.

MİRA KUMAŞ ÜRÜNLERE ÖRNEK OLARAK AŞAĞIDAKİ LİNKTEKİ ÜRÜNLERE GÖZ ATABİLİRSİNİZ; 

https://www.modaonur.com/arama/?q=M%C4%B0RA